Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

ΣΕ ΕΙΔΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ (ΚΑΙ ΕΣΚΗΨΕΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΑΠΟ ΝΤΡΟΠΗ)


Είπα και εγώ να πάω Βουλγαρία καμιά βόλτα να δω πως είναι. Το είπα πριν από κάτι μέρες σε ένα φιλαράκι που πηγαίνει για βενζίνη εκεί και προχθές πήγαμε!! Πήγαμε στο Svilengrad!! Λοιπόν, θα τα πω περιληπτικά γιατί είναι και πολλά...



- Τα δικά μας τα σύνορα, μπάτε σκύλοι αλέστε. Οι Βούλγαροι κάνουν έναν τυπικό έλεγχο.
- Σε κάποια φάση πριν τα δικά τους σύνορα είχαν κάτι σαν διόδια για τους δρόμους, 5 ευρώ ήθελαν.
Αυτό είναι για τους αυτοκινητόδρομους που θα χρησιμοποιήσεις για πιο μέσα. Παρόλα αυτά αν θέλουν να σου κάνουν μανούρα οι τροχομπάτσοι τους, στην κάνουν. (Χρηματισμός απαραίτητος για να σε αφήσουν να φύγεις)
- Οι δρόμοι τους χάλια μαύρα!! Και μετά έλεγα για μας. Μου είπαν όμως ότι πριν πέσει το ζεστό το ελληνικό το χρήμα, οι δρόμοι τους...δεν ήταν δρόμοι. Ήταν χωράφια.
- Πάμε για συνάλλαγμα και βούρ για βενζίνη. Ρε παιδιά πλάκα κάνετε; από 1.20 ως 1.25 έχει η βενζίνη τους. Σε μας έχει 1.65. Σαράντα λεπτά διαφορά. Μάλλον είναι λίγο υπερβολικοί αυτοί που λένε πως είναι στη μισή τιμή από τη δική μας. Συμπέρασμα: αν βάλεις και τα 110χλμ πάνε-έλα δεν συμφέρει ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ να πας εκεί μόνο για βενζίνη.
- Πάμε λέει σούπερ μάρκετ, θα πάθεις πλάκα. Με πάει στο Billa. Πλάκα δεν έπαθα. Πλάκα έπαθα όταν με πήγαν στη Γερμανία σε κάτι σούπερ μάρκετ! Βασιλόπουλος. Μαρινόπουλος, Ρίζογλου και LIDL είναι μεγαλύτερα σε έκταση.
- Οι ποιότητες καλύτερες από εμάς δεν έχουν και ας είναι και γερμανική αλυσίδα. Στη Ελλάδα βρίσκεις και καλύτερες. Και ξέρεις σε ποιονού το κεφάλι θα πας να τα κοπανίσεις αν πάθεις τίποτα. Μόνο κάτι 2λιτρες μπίρες μου κάνανε εντύπωση, γιατί ήταν και πολύ φτηνές. Καλούτσικες ήταν άλλα τη δεύτερη μέρα γίνονται νερό. Οπότε πρέπει να πιεις 2 λίτρα με τη μία.
-Συνάντησα αρκετούς γνωστούς. Με μερικούς απο αυτούς λέμε και ένα "γεία". Όλοι έσκυβαν τα κεφάλια ή κοίταζαν αλλού. Γιατί ρε παιδιά; Η μισή ντροπή δική σας, η άλλη μισή δική μου. Και 40%-60% αν θέλετε! Ειδικά αυτοί που τα μετράνε ευρώ-ευρώ για να τα βγάλουν πέρα, τι ντρέπεστε ρε; Σ'αυτό το κράτος που ζούμε, μόνο η υπερηφάνεια μας έμεινε. Λεφτά και όνειρα τέλος!
-Να ντρεπόταν μια συγκεκριμένη οικογένεια που μας το παίζει μέσα στην Ορεστιάδα και πρώτη μούρη και "εγώ στηρίζω τον τόπο μου" και "στηρίξτε την αγορά της Ορεστιάδας" επειδή και αυτή με το εμπόριο ασχολείται ναι! Αλληλεγγύη, αλληλεγγύη, αλλά το καλάθι τους τίγκα ήταν. Μέχρι και τυρί από εκεί αγόρασαν!!
-Ο κόσμος τους δεν μου άρεσε καθόλου. Πολύ κρύοι άνθρωποι. Σε κοιτάνε με μισό μάτι! Κάποιοι σε βρίζουν και στα βουλγάρικα, όπως μια σερβιτόρα που δεν της δώσαμε ακριβώς τα λεφτά και έπρεπε να φέρει ρέστα. Δεν ξέρω τι είπε, πάντως από το ύφος της κατάλαβα πολλά. "πες καληνύχτα στο πουρμπουάρ" της είπα κι εγώ! Γιατί ρε γειτονάκια; Σας χαλάνε τα ευρώ που σας αφήνουμε και έχουμε εκτοξεύσει την αγορά σας κατακόρυφα ενώ η δικιά μας πεθαίνει;
-Πολλά καζίνο μέτρησα. Και φυσικά δεν τα φτιάχνουν για τους ντόπιους.
- Τα γενικά συμπεράσματα μου ήταν αρκετά αρνητικά. Αντικειμενικά δε μου άρεσε η αγορά τους, ο κόσμος τους, οι ελάχιστες επιλογές που έχεις να κάτσεις να πιεις ένα καφέ και το ότι είδα πολλούς Έλληνες που σπαταλούσαν μεν τα λεφτά τους εκεί, αλλά ντρέπονταν για αυτό...Ότι ναναι...
S.

2 σχόλια:

  1. 1.000.000 εκατομμύριο Έλληνες πέρασαν τα σύνορα για Βουλγαρία το 2012.Όλοι λάθος κάνουν;
    Είδα και τους δικούς μας όταν τους δίνεις πουρμπουάρ...τρελαίνονται να σε ξεσκονίσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφου δεν σου αρεσε να μην ξανα πατησεις και ασε την θεωρια και το κουτσομπολιο.βαλε τη βενζινη σου εδω πανε λιντλ αβ και μαρινοπουλο και μπραβο να εισαι περηφανος.Ειδικα εμεις απ τα χωρια εκει θα πηγαινουμε κι αυτα που λες ειναι μ_ _ _ _ _ _ς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή