Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΟΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΟΥ = ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ




Πάω να περάσω την διάβαση πεζών, με βλέπει ο άλλος με το αμάξι δεν κόβει ταχύτητα. Δεν σταματάω ούτε κι εγώ. Πατάει φρένο και κοκαλώνει το αμάξι του 3 μέτρα από το σώμα μου και ΠΑΤΑΕΙ ΚΟΡΝΑ!! Σταματάω στη μέση της διάβασης και του φωνάζω: «Τι θες; Τι κορνάρεις; Δε την βλέπεις τη διάβαση;» Τον αρχίζει στα ¨γκάζια¨ και η γυναίκα που κάθονταν δίπλα του συνοδηγός και μου σηκώνει το χέρι  σα να έλεγε συγνώμη. Συνεχίζω το περπάτημα σα να βγήκα νικητής από μια μάχη,  έτοιμος να διασχίσω τον επόμενο δρόμο, έτοιμος να δώσω την επόμενη!!

Ποια μάχη ρε;; Πάμε καλά;; Διάβαση πεζών είναι!! Στην διάβαση πεζών προτεραιότητα έχει ο πεζός!! Πριν τη διάβαση πεζών σταματάει το αυτοκίνητο με το που απλώνει ο πεζός το πόδι του και υπονοεί ότι έχει σκοπό να τη διασχίσει!
Όχι μόνο για λόγους ευγένειας και σεβασμού, αλλά και γιατί το λέει ο Κ.Ο.Κ. :
Άρθρο 39 Παρ. 2 <Αν σε χαρακτηρισμένη με σήμανση διάβαση πεζών η κυκλοφορία των οχημάτων δεν ρυθμίζεται με φωτεινή σηματοδότηση ή με τροχονόμο, οι οδηγοί υποχρεούνται να πλησιάζουν στη διάβαση με ταχύτητα τόσο μικρή ώστε να μην εκθέτουν σε κίνδυνο τους πεζούς που τη χρησιμοποιούν ή εισέρχονται σε αυτήν και σε περίπτωση ανάγκης να διακόπτουν την πορεία του οχήματος τους για να επιτρέπουν την διέλευση των πεζών>



Παρκάρισμα στις γωνίες. Τι να πεις εδώ; Πόσες φορές σας έτυχε να μην μπορείτε να στρίψετε σε ένα στενό επειδή ο νταβατζής βαριόταν να ψάχνει για πάρκιν και είπε να το παρκάρει πάνω στη στροφή; Πόσες φορές σας βγήκε η ψυχή μέχρι να στρίψετε (μη του χτυπήσετε και κανένα καθρέφτη του νταβατζή) σε μια στροφή που και μηχανάκι θα ζορίζονταν; Ναι μεν δεν έχουμε ούτε ένα χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων στο κέντρο της πόλης, αλλά για αυτό δεν φταίει ο απλός πολίτης, που πληρώνει φόρους! Φταίει ο δήμος μας που μας θυμάται μόνο τον καιρό των εκλογών και στην πράξη δεν προσφέρει τίποτα! Πάνε πάρκαρε το αμάξι σου μπροστά στο δημαρχείο! 

Επιπλέον οι γωνίες των πεζοδρομίων έχουν τις ειδικές ράμπες για τα αναπηρικά καροτσάκια, στα περισσότερα τουλάχιστον τετράγωνα του κέντρου της πόλης μας ( τα υπόλοιπα σε καμιά τριανταριά χρόνια, που θα μπούμε και εμείς στον 21ο αιώνα…)
Δεν σέβεσαι τον οδηγό που δυσκολεύεται να στρίψει, δεν σέβεσαι τον πεζό που πρέπει να κάνει κύκλο γύρω από την αμαξάρα σου για να περάσει απέναντι, οκέυ, είσαι απλά ασυνείδητος. Αλλά πόσο ΜΑΛΑΚΑΣ μα πόσο ΜΑΛΑΚΑΣ μπορεί να είσαι για να μη σεβαστείς τα δικαιώματα και τις ανάγκες ενός Α.Μ.Ε.Α.;;;



Διπλοπαρκάρισμα. Σε κάποια σημεία της πόλης βολεύει, δεν ενοχλεί τα διερχόμενα οχήματα και εξυπηρετεί τους πολίτες να κάνουν τις δουλειές τους σε εκείνη τη γειτονιά, έχοντας στο νου τους το όχημά τους. Να κάνουν τις δουλειές τους είπαμε και να έχουν το νου τους! Όχι να το παρατάνε και να φεύγουν για καφέ, αδιαφορώντας για το ποιόν κλείνουν και ο άλλος να πατάει κόρνα και να αφρίζει από τα νεύρα του για μισή ώρα!! Δηλαδή ΤΙ σκέφτεσαι εκείνη την ώρα και πάς κάπου που δεν μπορείς να το ελέγχεις ή να αντιληφθείς αν ενοχλείς κανέναν; Ότι θα κάνεις γρήγορα και ή τύχη θα βοηθήσει να μην ενοχλήσεις κανένα; Ότι θα βγάλει φτερά το όχημα που κλείνεις και θα πετάξει πάνω από το δικό σου; Ότι δε σε νοιάζει επειδή είσαι μάγκας και ωραίος; ΜΑΛΑΚΑΣ είσαι!!


Ο νόμος στη θεωρία λέει αυτό:
(Η πράξη είναι άλλο θέμα στην Ορεστιάδα, πόλη-μικρογραφία της Ελλάδας του σήμερα)

Κ.ο.κ. άρθρο 34 παρ. 8  
Tα αρμόδια αστυνoμικά όργανα μπoρoύν να ακινητoπoιoύν τα oχήματαμε ειδικoύς μηχανισμoύς (τρoχoσφιγκτήρες κ.λπ.), να ενεργoύν τη μεταφoρά oχήματoς τo oπoίo σταθμεύει σε απαγoρευμένη θέση ή την απoμάκρυνση τρoχόσπιτων, σκαφών ή άλλων oγκωδών αντικειμένων, αν εξαιτίας της στάθμευσης των oχημάτων ή της εγκατάλειψης των τρoχόσπιτων και σκαφών ως και των αντικειμένων αυτών παρεμπoδίζεται η κυκλoφoρία.


Αν ο καθένας μας είχε τη συνείδηση να κάνει πέντε απλά πράγματα στην καθημερινότητά του, αν ο καθένας μας καταλάβαινε ότι το να διευκολύνεις και να βοηθάς τον συμπολίτη σου σημαίνει ότι διευκολύνεις και βοηθάς τον εαυτό σου , η ζωή όλων μας θα γινόταν πολύ πιο εύκολη. Σέβομαι τον συμπολίτη μου, τον συνάνθρωπό μου, τον διπλανό μου, σημαίνει ότι σέβομαι τον εαυτό μου.        S.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου